top of page

ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ για τη ΜΑΡΙΑΝΝΑ της ΕΛΠΙΔΑΣ

Έγινε ενημέρωση: 24 Σεπ


Στο διακριτικό φως των χιλιάδων κεριών που άναψαν μεσα στην πιο σιωπηλη μα και πιο πολυανθρωπη νυκτα του αποκαλοκαιρου απ’ άκρου εις άκρον του κατάμεστου ΗΡΩΔΕΙΟΥ ήρθε να προστεθεί μια ουράνια …βεγγαλική λάμψη σαν σταλμένη από την εν τη γεννέσει της … υπερπανσέληνο του Σεπτέμβρη. Λάμψη που ορμέμφυτα παρέπεμπε νου, καρδιά, σκέψη, στην ελπίδα ότι η ΜΑΡΙΑΝΝΑ της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν ωσεί παρούσα…



 Και πως αλλιώς, αφού στην αφιερωμένη στο πρόσωπο της ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ, Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, μουσική παράσταση μνήμης κ βαθιάς υπόκλισης, η γνωριμη απαλη φωνη της ξετυλιξε το … κουβαρι με τις θυμισες , σε στιγμες ζωης , γεματες ολες με το αποσταγμα της αγαπης της προς γονεις συζυγο (τον λατρεμενο της κο ΒΑΡΔΗ) τα 5 αξια παιδια τους ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΤΗ ΒΑΡΔΙΑΝΝΑ ! Και παλι πως αλλιως , αφου την τίμησαν τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ίδιας, και της οικογένειας της! Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ, στο welcome address η Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ UNESCO Audrey Azoilay , Κορυφαίες Προσωπικότητες , της πολιτικής, της Διεθνούς Κοινωνίας & Αλληλεγγύης του Πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του, των επιστημών, αλλά και άνθρωποι απλοί που γνώρισαν και βίωσαν το ανεκτίμητο, ατέρμονο ανθρωπιστικό έργο της. Την κατάθεση ψυχής της σε καθε ωραίο μεγάλο και αληθινό, με μοναδικό πρόσημο την αγάπη ,την ελπίδα, το φως της ζωής για τη σωτηρία ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας , και κυρίως παιδιών που χάρη στη Μαριάννα του «Ελπίδα» έγιναν απτά, τα …ανέλπιδα όνειρα τους για απόλυτη ίαση!

. Αυτά τα παιδιά, δυνατά πλέον, γεμάτα υγεία και χαρά, ήταν και οι πρωταγωνιστές της μαγευτικής μουσικής παράστασης στο όνομα της αξέχαστης πολυαγαπημένης Μαριάννας. Μαζί με τους μικρούς γήινους αγγέλους ενώθηκαν επί σκηνής κορυφαίοι καλλιτέχνες, της υποκριτικής τέχνης και των μουσικών μας πραγμάτων. Όλοι τους συνταξιδιώτες της Μαριάννας στο θεάρεστο, πολύχρονο ανθρωπιστικό … ταξίδι της.


Ταξίδι δίχως τέλος ευτυχώς, χάρη στις αρχές και αξίες που ΕΚΕΙΝΗ άφησέ παρακαταθήκη, στις συνεχίστριές της ! Στα αεικίνητα μέλη του Δ. Σ του «ΕΛΠΙΔΑ» , με προεξάρχουσα τη θυγατέρα της Χριστιάννα Γουλανδρή- Βαρδινογιάννη Νέα Πρόεδρο του κραταιου Συλλόγου με την παγκοσμια ανθρωπιστικη προσφορα.


Audrey Azoulay, Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Βασίλισσα Maxima, Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνης, Κωνσταντίνος Τασούλας


Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης, Χρυσή Βαρδινογιάννη


Margi Yacoub, Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης


Μαριάννα Λαιμού, Νίκος Αναστασιάδης, Άντρη Αναστασιάδη, Προκόπης Παυλόπουλος


Σάκης Ρουβάς


Louis Giscard d’ Estaing Μαρέβα Μητσοτάκη


Πρίγκιπας Παύλος, Πρίγκιπας Νικόλαος, Πρίγκιπας Φίλιππος, Marie Chantal


Comments


bottom of page