Βορίδης: Άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που είδαμε αυτά τα φαινόμενα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θανάση Κουρεμπέ, ζητώντας του άμεσα να πάνε κλιμάκια επιθεωρητών σε όλες τις πληγείσες περιοχές».

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε: «Θα διαπιστώσουν και θα καταγράφουν τις ζημίες, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, προτού παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες που υπάρχουν για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μεγάλες ζημιές από χαλάζι, ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί στις παρακάτω περιοχές:

Π.Ε. Έβρου – Ελιές, Βαμβάκια, Οπωροφόρα
Π.Ε. Ροδόπης – Βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια, κηπευτικά
Π.Ε. Καβάλας – Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Χαλκιδικής – Ελιές, αμπέλια, θερμοκήπια κηπευτικών
Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Αμπέλια, αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Ημαθίας – Οπωροφόρα
Π.Ε. Πιερίας – Οπωροφόρα, κηπευτικά, καπνά,
Π.Ε. Λάρισας – Οπωροφόρα, κηπευτικά, βαμβάκια
Π.Ε. Φλώρινας – Φασόλια, οπωροφόρα
Π.Ε. Μαγνησίας – Οπωροφόρα, ελιές
Π.Ε. Καρδίτσας – Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Βοιωτίας – Κρεμμύδια, Βαμβάκια

Αναφορικά με την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την προϊσταμένη και, ήδη, έχουν ενημερωθεί οι ασφαλισμένοι και οι φορείς που εκπροσωπούν για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, ενώ τα επόμενα 24ωρα

αναμένεται η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών.

www.newsit.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Recommended For You