ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΤΑΣΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ

THΣ ΝΙΝΑΣ ΒΛΑΧΟΥ Θ.

O  Δήμαρχος Πεύκης –Λυκόβρυσης  Αναστάσιος Μαυρίδης, , Τάσος  για τους φίλους και τους Δημότες του, δεν βρέθηκε στη θέση του πρώτου άρχοντα  του Δήμου του, προερχόμενος από …παρθενογένεση…

Αν και νέος άνθρωπος, γεννήθηκε το 1969 , έχει συμπληρώσει άπειρες εργατοώρες, στον Ιδιωτικό τομέα και στη Δημόσια Διοίκηση , συγκεκριμένα στην Τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία έχει αφιερώσει τη ζωή του όλη, εργαζόμενος νυχθημερόν,  άοκνα, πλην αθόρυβα.

Αυτοσκοπός  του Τάσου Μαυρίδη ; Ή  προαγωγή ποιότητας ζωής των Δημοτών του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη , και σε όλα τα επίπεδα του Καλλικράτειου πλέον   Δήμου Πεύκης –Λυκόβρυσης.

Η σχέση του με τους Δημότες, φιλική στο έπακρο και πως αλλιώς αφού ο ίδιος θεωρεί  όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που επέλεξαν τον Δήμο του για μόνιμη κατοίκηση ,οικογένειά του ….

«Ναι   οι συμπολίτες μου είναι η ευρύτερη οικογένειά  μου, και το εννοώ» σπεύσει να δηλώσει στην ερώτηση μου πως βλέπει τη σχέση   Δημάρχου και πολίτη .Και συμπληρώνει «Είναι και μία σχέση φιλίας, αμφίδρομη πιστεύω, και ειλικρινά  καμαρώνω για αυτό.» Άλλωστε όπως και εσύ λόγω ιδιότητας γνωρίζεις πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το …προνόμιο να σε φέρνει πολύ κοντά με τους  ανθρώπους, σε κάνει προσιτό και πάνω από όλα, δεν φορά κομματικά …καπέλα!.

Τα παραπάνω αντί προλόγου, αλλά πριν περάσουμε  στις ερωτήσεις- απαντήσεις αξίζει να ενημερωθείτε  για το βιογραφικό του Δημάρχου Πεύκης- Λυκόβρυσης Τάσου Μαυρίδη,  το οποίο είναι πράγματι πολύ πλούσιο….

Ύστερα από την αποφοίτηση του από το  Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (2006-2008)  πήρε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης – κατεύθυνση: Εθνική & Κοινοτική Διοίκηση

Επίσης ,φοίτησε  στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1999-2003) Τμήμα: Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων & Διοίκησης
Κατεύθυνση: Οργάνωση – Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών & Υπηρεσιών Επιχειρήσεων

Εχει διατελέσει΄,΄Επιστημονικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (2013 – 2014).
• Σύμβουλος-Εξωτερικός Συνεργάτης στο φροντιστήριο Μ.Ε ΔΥΝΑΜΙΚΟ (2011 – 2013)
• Ειδικός συνεργάτης στην ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ το 2010
• Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (2008 – 2009
• Τακτικό μέλος του Δ.Σ. στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (2007 – 2008)
• Εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» (κυκλοφορία στους δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεύκης, Λυκόβρυσης, Μελισσίων    και Ν. Ερυθραίας)  (2005–2007)
• Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικού στην εταιρία MOTOR OIL ΕΛΛΑΣ (Όμιλος Βαρδινογιάννη) (1984 – 2007)

Δημοτική Δράση

• Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης με το συνδυασμό Δυναμική Αναγέννηση Πεύκης  στις αναμετρήσεις 1994 (1ος σε ψήφους), 1998 (1ος σε ψήφους),    2002 & 2006 (1ος σε ψήφους) .
• Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέγεται και πάλι 1ος  δημοτικός  σύμβουλος Πεύκης με το συνδυασμό Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Πεύκης- Λυκόβρυσης .
• Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης- Λυκόβρυσης  για την περίοδο 2011-2012
• Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με αρμοδιότητες Κοινωνική Πολιτική, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Διαχείριση Εσόδων, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις για την περίοδο 2013- 2014
• Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπλαση του Πεντελικού ΣΠΑΠ για την περίοδο 2014 εώς σήμερα
• Μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου 21 ΟΤΑ Β.Α ΑΤΤΙΚΗΣ   ( ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ) για την περίοδο 2014 εώς σήμερα
• Μέλος του Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Ε.Σ.Δ.Ν.Α. για τηνπερίοδο.2014 εώς σήμερα
• Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. του συνδέσμου 21 ΟΤΑ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ) για την περίοδο 2011-2014
• Τακτικό μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ για την περίοδο 2011-2014
• Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Ισότητας της Π.Ε.Δ.Α.
• Αναπληρωτής Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος για την περίοδο 2005-2006
Αρμοδιότητες: Διοικητικό Προσωπικό, Οικονομικά, Πρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής, Επιτροπής,  ΚΕΠ, Πολιτική Προστασία, Κυκλοφοριακά, Δημοτική Συγκοινωνία, Δημοτική Αστυνομία
• Αντιδήμαρχος για την περίοδο 1998 & 2001
Αρμοδιότητες: Εργατοτεχνικό Προσωπικό, Υπηρεσία Καθαριότητας, Δημοτική Συγκοινωνία, Νεολαία, Ανακύκλωση, Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης, Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη
• Βοηθός Δημάρχου (1995-1998)
Αρμοδιότητες: Νεολαίας , θέματα που αφορούν το Ηλιακό Χωριό, Εργατικές Κατοικίες, Καταστάσεις    Εκτάκτων Αναγκών, Δημοτικής Αστυνομίας και Ολυμπιακού    Γραφείου.
• Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης – ΔΕΑΚΑΠ (2003-2004)
• Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Κ. Βορείων Προαστίων «ΚΟΡΑΗΣ» (2001-2006)
• Αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Πεύκης  (2007-2010)
• Πρόεδρος Μαθητικών Κοινοτήτων,
• Πρόεδρος Κέντρου Νέων Δήμου Πεύκης,
• Συνοικιακός Σύμβουλος (1990-1994)
• Μέλος της Επιτροπής του Εθνικού Σταδίου Πεύκης,
• Μέλος του Προσκοπισμού
• Γενικός Γραμματέας στον Α.Ο. Πεύκης.

Διακρίσεις:

Έχει παρασημοφορηθεί από τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΦΑΧΤ της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ και τον ΒΑΣΙΛΙΑ του ΚΟΥΒΕΙΤ για την συμμετοχή του με την Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ του Π.Ν. στην επιχείρηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» στον Περσικό Κόλπο.

Για την συνολική προσφορά του στον Προσκοπισμό τιμήθηκε με το «ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ» από το Σ.Ε.Π.

cc

 

 1. Κύριε Δήμαρχε, τα επιτεύγματά σας πάρα πολλά όπως βλέπουμε στο άξιο θαυμασμού  βιογραφικό σας…Εσείς ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμα στην αυτοδιοικητική σας θητεία;

-Θα μπορούσα να πω την ολοκλήρωση του Πολυχώρου στη Λυκόβρυση,  τα έργα που με πολύ κόπο ολοκληρώσαμε στις αθλητικές και σχολικές υποδομές ή τις 17 Παιδικές μας Χαρές, για τις οποίες δεχόμαστε τα περισσότερα συγχαρητήρια, αλλά αυτά είναι τα εμφανή.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα για μένα, είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως και σήμερα δώσαμε έναν διαρκή αγώνα για αυτό τον σκοπό. Σε µία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, εν µέσω κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), σε µία συγκυρία αβεβαιότητας και ανασφάλειας, συνεχίσαμε την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης προσηλωμένοι στο στόχο µας για έναν Δήμο οικονομικά αυτοδύναμο. Προχωρήσαμε στην αναχρηµατοδότηση των δανειακών µας υποχρεώσεων, εξορθολογήσαμε τις δαπάνες λειτουργίας µας, δώσαμε αξία σε κάθε ευρώ που καταβάλει ο φορολογούμενος πολίτης.

Παράλληλα, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για µία σειρά έργων και δράσεων, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Δημιουργήσαμε µε αυτό τον τρόπο έναν ισχυρό αναπτυξιακό μοχλό µε στόχο την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά των υποδομών της πόλης. Και βάλαμε τα θεμέλια, ώστε να κτίσουμε ακόμη περισσότερα στην επόμενη θητεία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα μέχρι σήμερα.

 1. Σας έχουν χαρακτηρίσει «ήρεμη δύναμη». Ασπάζεστε τη συγκεκριμένη κριτική;

-Κυρία Βλάχου, μου έχουν αποδώσει διάφορους χαρακτηρισμούς κατά καιρούς. Αν με αυτόν τον χαρακτηρισμό εννοούν αυτοί που μου τον αποδίδουν ότι φέρνω αποτελέσματα αθόρυβα, τον αποδέχομαι. Τα αποτελέσματα είναι η δύναμή μου και η δύναμη της παράταξης «Η Πόλη της Ζωή μας».

 1. Είδαμε πρόσφατα στην έρευνα που δημοσιεύτηκε από το ΚΕΦΙΜ πως ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με τη δημοσιονομική του προσαρμογή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Αναρωτιέμαι, πώς καταφέρατε εν μέσω οικονομικής κρίσης να πετυχαίνετε τους δημοσιονομικούς σας στόχους.

Ο Δήμος μας ήταν πρώτος στην οικονομική διαχείριση ανάμεσα στους μεγάλους αστικούς Δήμους για το 2016 και για το 2017, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ενώ βρέθηκε σε πολύ υψηλές θέσεις και σε άλλες υποκατηγορίες. Στην υποκατηγορία «δαπάνες για επενδύσεις ως ποσοστό των συνολικών δαπανών», όπου επιβραβεύονται οι Δήμοι που αφιέρωσαν μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών τους δαπανών για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης κατετάγη 2ος. Στην υποκατηγορία «Απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις», που επιβραβεύει τη μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αφορούν επενδύσεις, δηλαδή τήρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους έναντι των δημοτών τους για την υλοποίηση έργων ήμασταν 4οι.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά και μεθοδικότητα, τόσο από τους αιρετούς, όσο και από τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να επιτύχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Και το σημαντικό είναι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι απτά. Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε έργα για την οδοποιία, για τα πεζοδρόμια και για τα σχολικά μας συγκροτήματα. Μπορούμε να κάνουμε μακροχρόνιο σχεδιασμό.

 

 1. Υπάρχει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των εργασιών για τον εξωραϊσμό του δημοτικού Σταδίου της Πεύκης. Πότε θα παραδώσετε στους πολίτες το έργο;

Το έργο στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, όπως έγινε με το Κλειστό Γήπεδο και να το χαίρονται  ήδη οι αθλούμενοι και οι σύλλογοί μας. Δυστυχώς λόγω των διαδικασιών και των άσκοπων ενστάσεων άργησε η υλοποίηση. Σήμερα, το Δημοτικό Στάδιο έχει κλείσει και έχουν ξεκινήσει από τον εργολάβο οι εργασίες, έτσι ώστε να παραδοθεί  στους Δημότες μας και αυτό σύντομα, ανακατασκευασμένο.

Πέραν αυτού έχει δημοπρατηθεί το έργο στο Διαδημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης και έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή βασικών αθλητικών υποδομών μας (Ανοιχτό μπάσκετ Λυκόβρυσης, Κλειστό Πεύκης, Διαδημοτικό Μεταμόρφωσης- Λυκόβρυσης κ.α.) συν τις αθλητικές υποδομές που δημιουργούμε στα προαύλια σχολείων.

 1. Μετά την εγνωσμένη επιτυχημένη πορεία σας, έχοντας τα ηνία του Δήμου, ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί σας στόχοι για την επόμενη θητεία;

-Μιας και μιλάμε για τις αθλητικές υποδομές, αυτό που λείπει από τη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης είναι το Κλειστό, αυτό που συνηθίσαμε να λέμε ημιτελές από τη δεκαετία του 90. Εκπονήσαμε μέσα σε αυτή τη θητεία τις απαραίτητες μελέτες, που δεν υπήρχαν και αναμένεται πλέον η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του. Επιπλέον διεκδικήσαμε και έχουμε δεσμεύσει 2.150.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αποπεράτωση του.

Παράλληλα σχεδιάζουμε και προωθούμε την ανακατασκευή του μπαλονιού στον κλειστό αθλητικό χώρο «Χρήστος Μωραΐτης», ενώ επεκτείνουμε τα υπαίθρια γυμναστήρια σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Στην επόμενη θητεία συνεχίζουμε τη βελτίωση των οδών και των πεζοδρομίων σε όλη την έκταση του Δήμου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε  στην τελική φάση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης του έργου ύψους 1.150.000 ευρώ με αυτό το αντικείμενο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος µας είναι σε θέση µε ίδιους πόρους να σχεδιάζει και να υλοποιεί εκτεταμένα έργα συντήρησης οδών και πεζοδροµίων.  Πρόθεσή µας, διατηρώντας την καλή οικονομική θέση που έχουμε πετύχει, να υλοποιούνται τέτοιας έκτασης έργα σε ετήσια πλέον βάση, ώστε σε βάθος χρόνου να πετύχουμε τη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων.

Ένας άλλος στόχος για την επόμενη θητεία είναι η διαμόρφωση Κεντρικής Πλατείας Πεύκης (πρώην οικόπεδο ΠΕΡΡΟΥ). Με την πρόοδο των εργασιών του Μετρό και την αναμενόμενη επέκταση στην Πεύκη, σύμφωνα µε τα σχέδια της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, είναι αναγκαία η διαμόρφωση της πλατείας µε δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης. Ο Δήμος µας λαμβάνοντας υπόψη την προμελέτη που έχει συνταχθεί τα προηγούμενα χρόνια προχωράει στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του έργου.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να ωριμάζουμε και να διεκδικούμε έργα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων σε συνεργασία µε την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα, όπως η ανέγερση του νέου 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Σωκράτους), η επέκταση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και την επέκταση του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης.

Τέλος, συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δήμου µας και το επόμενο διάστημα προωθούμε: την εγκατάσταση 15 σημείων δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο δίκτυο (free  wi fi spots) σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, την προώθηση και επέκταση λειτουργίας της εφαρμογής citify, την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας δημότη, ώστε να είναι δυνατή η λήψη εγγράφων και πιστοποιητικών από τον Δήμο ηλεκτρονικά, και τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Οδηγού Πόλης (city app) σε εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα

 1. Έχετε καταρτίσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας? Θα προβείτε σε ανανέωση στελεχιακού δυναμικού;

Κάθε εβδομάδα ανακοινώνουμε τρία νέα πρόσωπα που θέτουν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό μας. Πρόκειται για ενεργούς πολίτες, που οι περισσότεροι εξ αυτών θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Μαζί με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης και οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί για την επόμενη θητεία.

 1. Ποιό ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι που αντιμετωπίσατε στα καθήκοντά σας ως Δήμαρχος;

Αρχικά ήταν η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, που δεν μας επέτρεπε να υλοποιήσουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Αυτό κατορθώσαμε να το ξεπεράσουμε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε με τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας και του θεσμικού πλαισίου.

 1. Η Λυκόβρυση και η Πεύκη μπορούν να θεωρούνται μια κοινή γειτονιά;

Η Λυκόβρυση και η Πεύκη είναι δύο γειτονιές της ίδιας μεγαλούπολης,  με τον δικό της χαρακτήρα η κάθε μία. Δεν θέλουμε να τον απωλέσουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει ως Δημοτική Αρχή είναι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες και να επωφελούνται εξίσου από τις δημοτικές μας πολιτικές.

 1. Ήσασταν αντίθετος με την απλή αναλογική, σωστά; Τι προβλέπετε στην εφαρμογή της για το μέλλον των Δήμων;

– Ήμουν αντίθετος με τον Κλεισθένη, γιατί πιστεύω ότι δεν δίνει λύση σε κανένα από τα υπαρκτά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Όλοι όσοι αγαπάμε την αυτοδιοίκηση και τις πόλεις μας έχουμε μια ανησυχία για αυτή τη θητεία, καθώς τα προβλήματα παραμένουν, ενώ το εκλογικό σύστημα πιθανώς να δημιουργήσει νέα.

Σε κάθε περίπτωση Δήμαρχο εκλέγουν οι πολίτες, όχι το εκλογικό σύστημα. Αυτή τη φορά η αλλαγή είναι ότι οι πρέπει να κάνουν την επιλογή τους από τον πρώτο γύρο, καθώς τότε καθορίζεται η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από εκεί και πέρα θα είμαστε εκεί που θα μας στείλει ο λαός και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και να εργαστούμε για το συλλογικό καλό.

 1. Υπάρχουν εν εξελίξει έργα στο Δήμο που θα ολοκληρώσετε με την εκπνοή της πρώτης θητείας σας;

-Όπως σας είπα το Δημοτικό  Στάδιο Πεύκης αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Επίσης έχουμε 700.000 ευρώ (127.000 από το πρόγραμμα Φιλόδηµος ΙΙ και 573.000 ευρώ από ίδιους πόρους) για ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης του συνόλου των Σχολείων του Δήµου µας. Το έργο δημοπρατήθηκε, έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος και ξεκινούν τα έργα. Επίσης έχει γίνει η δημοπράτηση ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο Διαδημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λυκόβρυσης- Μεταμόρφωσης, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο το οποίο σε συνδυασμό με τους 220 κάδους που παραλάβαμε πρόσφατα, ολοκληρώνουν αυτή τη φάση αναβάθμισης του εξοπλισμού καθαριότητας. Τα υπόλοιπα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη θητεία.

 1. Η αγάπη σας για τα κοινά ξεκινάει πριν αρκετά χρόνια. Θεωρείτε ότι η εμπειρία σας έχει βοηθήσει το έργο σας μέχρι σήμερα;

Είχα συμπληρώσει 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος πριν εκλεγώ Δήμαρχος και έχω θητεύσει σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης Αναπληρωτή Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης, Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου, πριν αποφασίσω να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου. Η εμπειρία αυτών των ετών συν τη θητεία μου στον ιδιωτικό τομέα και σε θέσεις ευθύνης ήταν πολύτιμα εφόδια για μένα. Το μεγαλύτερο εφόδιο όμως είναι η αγάπη μου για την πόλη μου, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.

 1. Ποιά είναι η σχέση σας με παλιότερους Δημάρχους της περιοχής?  Τους συμβουλεύεστε;

Έχω υπάρξει συνεργάτης του Παύλου Καμάρα, με το συνδυασμό του οποίου εξελέγην δημοτικός σύμβουλος 4 φορές. Δεν τον συμβουλεύομαι μόνο εγώ, αλλά Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Έχω υπάρξει επίσης συνεργάτης του Δημήτρη Φωκιανού, τον οποίον διαδέχθηκα και με τον οποίον επίσης συνομιλώ συχνά.

 1.  Πότε θα παρουσιάσετε τα στελέχη που θα απαρτίζουν το συνδυασμό σας η Πόλη της Ζωής μας;

Στις 14 Απριλίου θα παρουσιάσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης τον απολογισμό του έργου μας, το σχέδιο δράσης μας για την επόμενη θητεία και τους υποψηφίους μας για το Δημοτικό Συμβούλιο και για τα Τοπικά Συμβούλια.

Εμείς  εδώ στο nvnews,   ευχόμαστε στον επιτυχημένο Δήμαρχο κ. Μαυρίδη, στον «φίλο  Τάσο» όπως τον προσφωνούν και οι Δημότες του, μία ακόμη καλή  και άλλο τόσο επιτυχημένη θητεία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Recommended For You