Ευρωεκλογές 2019: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

 

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου που διενεργήθηκαν από τη Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και από την MRB για το Star.

Αρχικά, στη δημοσκόπηση της Marc και στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων φτάνοντας στο 12,2% ενώ η αποχή καταγράφεται στο 4,9%.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του σε σχέση με αντίστοιχη μέτρηση μια εβδομάδα νωρίτερα, αυτό δεν δείχνει αρκετό για να πετύχει την ανατροπή.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το Κίνημα Αλλαγή στο 6,6%, η Χρυσή Αυγή στο 5,4% και το ΚΚΕ στο 4,8%.

Κάτω του 3% βρίσκεται η Ελληνική Λύση αλλά και η ΜΕΡΑ 25 με τα δύο κόμματα να καταγράφουν 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,1%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ χαμηλά και μόλις στο 54,1% λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 82%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 63,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 16,6%.

Σε κάθε όμως περίπτωση οι ψηφοφόροι δεν είναι αισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάστασηκαθώς το 28,7% εκτιμά πως θα βελτιωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 38,7% με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 32,6% δεν φαίνεται να πείθεται από κανέναν.

Οι οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν πείθουν επίσης με το 66,2% να της χαρακτηρίζει «όχι και τόσο και καθόλου σημαντικές».

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν με κριτήριο την εσωτερική κατάσταση και πορεία της χώρας σε ποσοστό 63,3%. Παρόλα αυτά το 73,5% χαρακτηρίζει σημαντικές τις ευρωεκλογές.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20 με 23 Μαΐου σε πανελλαδικό επίπεδο και σε δείγμα 1507 νοικοκυριών. Το στατιστικό λάθος ορίζεται σε 2,5%.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Recommended For You