nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Πρωτοφανές! Αστυνομικοί στα γραφεία της ΝΔ για να συλλάβουν την εκπρόσωπο Σοφία Ζαχαράκη

- Advertisement -

- Advertisement -

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν σε εκπομπή που ήταν καλεσμένη η κυρία Ζαχαράκη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη για τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενη στον εκδότη είπε ότι «είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη».

Στην εκπομπή παρενέβη ο Κώστας Βαξεβάνης λέγοντας ότι δεν υπάρχουν καταδίκες εναντίον του, ενώ χθες κατέθεσε μήνυση σε βάρος της κυρίας Ζαχαράκη, ζητώντας τη σύλληψή της στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 το απόγευμα πήγαν στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς αστυνομικοί για να συλλάβουν την κυρία Ζαχαράκη, η οποία όμως δεν ήταν εκεί. Οι αστυνομικοί πήγαν ξανά στις 8 το απόγευμα, αλλά επίσης δεν βρήκαν εκεί τη Σοφία Ζαχαράκη.

Λίγο αργότερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσήλθε στα γραφεία του κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά κάποιος αστυνομικός και η κυρία Ζαχαράκη αποχώρησε από τα γραφεία της ΝΔ μετά τις 12 και αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Εν τω μεταξύ, χθες, από τη στιγμή που και η κυρία Ζαχαράκη βρέθηκε στα γραφεία της ΝΔ, ξεκίνησε πόλεμος ανακοινώσεων:

Η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.
Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.
Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» ήταν η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τη Νέα Δημοκρατία. «Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Η ανταπάντηση της ΝΔ

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο  βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΥΓ.: Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».