nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Παπαγγελόπουλος: Συναντούσα τον Σαμαρά σε ταβέρνες και στο σπίτι του – Επέλεξε να με στοχοποιήσει

- Advertisement -

- Advertisement -

Για τη φιλική του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και επιτέθηκε με σφοδρότητα, μίλησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Βουλής να συσταθεί προανακριτική σε βάρος του για την υπόθεση της Novartis.

Εκτός όμως από τον Αντώνη Σαμαρά, στο στόχαστρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης βρέθηκε και η πρώην εισαγγελέας, Ελένη Ράικου. «Είχα πολύ στενές σχέσεις με την κ. Ράικου και αρκετά καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, από εμένα δεν άλλαξε τίποτα, μάλλον τώρα έχει αλλάξει μετά την ανηλεή επίθεση που δέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ», τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (10.10.2019) στο OPEN.click4more

  • Βουλή: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – «Χλιαρή» βραδιά με απίστευτο αλαλούμ!

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε πως έχει συναντηθεί πολλές με τον Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός και πριν προκύψει η υπόθεση Novartis. «Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει για παραληρήματα από μέρους μουΟ κ. Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν» είπε.

Ερωτηθείς για το αντικείμενο των συναντήσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε πως ήταν «ποικίλο, αναλόγως την εποχή» και όταν ρωτήθηκε αν ο πρώην πρωθυπουργός του ζητούσε κάτι, απάντησε: «πάντα. Ο κ. Σαμαράς πάντα να ζητάει ξέρει». Δεν θέλησε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και άφησε να εννοηθεί πως θα κάνει αποκαλύψεις στην προανακριτική. «Οι σχέσεις μας ήταν τόσο καλές που δεν είναι δυνατόν εγώ να θέλω ούτε τον κ. Σαμαρά να εκθέσω ούτε την κα Ράικου». Χαρακτήρισε δε τον πρώην πρωθυπουργό «γνωστό άφιλο«.

Μίλησε για «ανίερη συμμαχία» και κατηγόρησε όσους τον βάζουν στο στόχαστρο πως «θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος. Ο Σαμαράς επέλεξε να με στοχοποιήσει».

Click4more: Σαμαράς για Παπαγγελόπουλο: Την πλήρη κατανόησή μου για το παραλήρημα

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση «χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή».

Έκρινε ότι «η ΝΔ κάνει διπλό λάθος, πρώτον θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθοςτο 2019 δεν είναι 1993ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά».

«Δεν σκοπεύω να συνθηκολογήσω ούτε θέλω να νικηθώ. Το τι θα πω, πώς θα το πω και πότε θα το πω θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τις βρωμιές που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχθηκα χωρίς να το θέλω, αυτό ισχύει για τον κ. Σαμαρά και την κ. Ράικου και όποιον συμπαραταχθεί μαζί τους. Έχω πολλά χαρτιά», σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επιτέθηκε στην Ελένη Ράικου, λέγοντας πως όσα είπε, τα είπε μετά από τρία χρόνια και όχι όταν παραιτήθηκε, πως επειδή βρέθηκε σε δύσκολη θέση, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και «ανακάλυψε» τον Ρασπούτιν.

Δείτε όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Πηγή: newsit.gr