nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται (VIDEO)

- Advertisement -

- Advertisement -

«H ΝΔ δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία επίθεση. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Δεν λύνονται αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις με συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου. Στόχος είναι να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφερόμενος στην υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη.

- Advertisement -

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νόμο Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα τον καταργήσει. «Η ασφάλεια θα επανέλθει στην ελληνική κοινωνία», σχολίασε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Για την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπε ότι «ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».

Για την επικείμενη ΔΕΘ ανέφερε: «Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Αντίθετα σημείωσε η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Έδωσε έμφαση στην ανταποδοτικότητα του συστήματος που τώρα τιμωρεί την εργασία αντί να την επιβραβεύει. «Εμείς θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος, αν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα, αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις στο τέλος λιγότερα. Επίσης θα δημιουργήσουμε έναν κεφαλαιοποιητικό δεύτερο πυλώνα όπου θα συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα είναι σαν ένας αποταμιευτικός κουμπαράς που θα τον διαχειρίζεται τα επικουρικά και στα οποία θα συμμετέχει ενδεχομένως ο ιδιωτικός τομέας. Οι κρατήσεις για το επικουρικό θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος, 7%, και θα είναι ένας πλήρως ατομικός κουμπαράς.

Τρίτο σημείο που θα αλλάξουμε είναι το ύψος των εισφορών, οι υψηλές εισφορές ευνοούν την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τις εισφορές από το 20% στο 15% σε βάθος μίας τετραετίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα κάνει θα είναι πάντα υπό τον όρο της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας και εξήγησε: «Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα αυτό ήταν γνωστό. Ωστόσο σκοπός ήταν να αποκαταστήσει η χώρα την πρόσβαση της στις αγορές. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, η κυβέρνηση έχει πάρει σκληρά μέτρα δίχως να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα που δεν έφερε την χώρα σε τροχιά κανονικότητας. Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι οι μειώσεις φόρων είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τις μειώσεις δαπανών στο δημόσιο τομέα με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με εκχώρηση τμημάτων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. «Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα είναι προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη. Με 1,5% και 2% δεν πάμε πουθενά», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι «δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο, ωστόσο θα προσλαμβάνουμε έναν υπάλληλο για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επίσης το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που έχει ανάγκη, πρώτη προτεραιότητα η υγεία και μετά οι παιδικοί σταθμοί και η παιδεία. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να στήσουμε πελατειακό κράτος».

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι «πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν ένας αδιάφορος ανασχηματισμός μίας κυβέρνησης που φεύγει, κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εκείνο όμως που είναι αντιαισθητικό είναι το τεράστιο σχήμα».

Για τη δική του κυβέρνηση είπε ότι θα είναι ένα μικρό και σφιχτό σχήμα, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί σε κανένα υπουργείο, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων. «Θα ήθελα ακόμη και τους δύσπιστους πολίτες να τους εκπλήξω», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να κυβερνήσω με την γενιά μου και με μικρότερους. Πρόσωπα με φθορά εξουσίας δεν θα τα δείτε στην κυβέρνησή μου αλλά θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Θα κάνω τις πιο αξιοκρατικές επιλογές όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τις θέσεις γενικών γραμματέων και στελεχών για όλο το δημόσιο, δεν έχω να εκπληρώσω εσωκομματικά γραμμάτια».

Για τη συμφωνία για το Σκοπιανό είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα. «Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο». Ρώτησε δε «πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».

Είπε ακόμη ότι «δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας…». Συνέχισε λέγοντας ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και «η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει».

Τέλος ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου λέγοντας ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ανευθυνότητα απέναντι σε χιλιάδες υποψηφίους. Το παρόν σύστημα είναι ένα σύστημα με προβλήματα ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό θα γίνει με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός των πανεπιστημίων σε καλά και σκάρτα; Μήπως κοροϊδεύουμε τους νέους όταν τους λέμε ότι θα μπείτε σε ένα τμήμα που δεν έχει αξία;».

Είπε ακόμη ότι «η ΝΔ δεν θα αλλάξει το εξεταστικό, για δύο χρόνια και μετά ξεκινώντας από τα παιδιά της τρίτης γυμνασίου θα χτίσουμε ένα νέο σύστημα… Ο υπουργός Παιδείας θα παραμείνει για τέσσερα χρόνια».

Κλείνοντας περιέγραψε το βασικό του μήνυμα που θα εκπέμψει και από την ΔΕΘ ότι «η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον. Ασφαλές μέλλον για τους Έλληνες».