nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: «Όταν έφυγα για Αμερική δεν είχα καν συγκεκριµένο πλάνο»

- Advertisement -

- Advertisement -

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου μπορεί να µην έχει σχέση µε τη ζαχαροπλαστική, εντούτοις δέχτηκε την πρόκληση για το Bake off Greece στον Alpha, µε την ίδια παρουσιάστρια και κριτές τους Νικόλα Στράγγα, Άκη Πετρετζίκη και ∆ηµήτρη Χρονόπουλο. Μπορεί να έχασε κάπου την Ιωάννα στη διαρκή επαγγελµατική της αναζήτηση στην Ελλάδα, αλλά δε δίστασε να ξεπεράσει τα όριά της, δοκιµάζοντας µια νέα ζωή στην Αµερική. Μπορεί να δοκιµάζεται σε πολλά, αλλά δεν έχει βλέψεις για αλλαγή καριέρας, καθώς η υποκριτική παραµένει η σταθερά της. Και µπορεί να µην ξέρει να φτιάξει ένα γλυκό για τον έρωτά της, ωστόσο δε θα διστάσει να ζητήσει τη βοήθεια των νέων συνεργατών της.

Πρώτη φορά σε παρουσίαση εκποµπής και µάλιστα µε άξονα τη ζαχαροπλαστική. Τι σε ενέπνευσε να προχωρήσεις στη συγκεκριµένη συνεργασία; Ο Alpha είναι ένα «σπίτι» που µε φιλοξένησε αρκετά χρόνια. Όταν µου προτάθηκε να παρουσιάσω την εκποµπή δέχτηκα µε µεγάλη χαρά. Ο συνδυασµός του να βρεθώ σ’ ένα οικείο περιβάλλον, µε µία ιδιότητα µε την οποία δεν είµαι καθόλου εξοικειωµένη µου φάνηκε ενδιαφέρων. Επίσης, η φύση και η θεµατολογία της εκποµπής ήταν πολύ σηµαντικοί λόγοι. Έχει τύχει να µείνω καρφωµένη στην οθόνη βλέποντας πώς φτιάχνονται όλα αυτά τα εδέσµατα!

Άρα, θεωρείς το Bake off ένα επαγγελµατικό στοίχηµα για σένα. Όντως! Οι φίλοι µου πίστευαν ότι ποτέ δε θα καταφέρω να φτιάξω ένα γλυκό της προκοπής κι αποφάσισα να τους διαψεύσω! Ε δεν µπορεί, κάτι θ’ αποκοµίσω από την εµπειρία. Το στοίχηµα είναι να δηµιουργήσουµε ένα πρόγραµµα που θα «γλυκάνει» τους θεατές και θ’ αναδείξει το ταλέντο των συµµετεχόντων. Προσωπικά, δεν έχω βλέψεις στο κοµµάτι της παρουσίασης. Είναι µια νέα εµπειρία που χαίροµαι ν’ αποκτήσω. Περισσότερο µε ιντριγκάρει το πρωτόγνωρο και το πόσο διαφορετικό είναι απ’ ό,τι έχω κάνει ως τώρα. Μ’ αρέσει να δοκιµάζοµαι και να δοκιµάζω. Και προβλέπεται να δοκιµάσω πολλά… γλυκά!

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι το τελευταίο διάστηµα γέµισε η τηλεόραση εκποµπές µαγειρικής; Για να είµαι ειλικρινής, δεν έχω επαφή µε την ελληνική τηλεόραση. Για µένα, το Bake Off είναι ένα talent show, όπου οι συµµετέχοντες καλούνται ν’ αποδείξουν το ταλέντο τους. Μπορώ να βλέπω για ώρες οντισιόν ανθρώπων που ψάχνουν µια διέξοδο να καλλιεργήσουν ένα εκ γενετής χάρισµά τους. Με συγκινεί το πάθος τους. Όλοι έχουµε πράγµατα που µας παθιάζουν κι αυτό είναι και η επιτυχία παρόµοιων εκποµπών. Ανεξάρτητα από τη θεµατολογία, ταυτιζόµαστε µε αυτό το πάθος. Πόσο µάλλον όταν σχετίζεται µε την προετοιµασία γλυκών, που συνδυάζουν δηµιουργικότητα µε απόλαυση.

Ποια είναι η σχέση σου µε τα γλυκά και γενικά µε το φαγητό; Μου αρέσει να δοκιµάζω διαφορετικές γεύσεις και όσο εκτίθεµαι σε περισσότερα είδη κουζίνας ανακαλύπτω πράγµατα που δε φανταζόµουν ποτέ ότι θα µου άρεσαν. Η εξάρτησή µου από τη σοκολάτα παραµένει σταθερή στον χρόνο.

Πες µου την πιο γλυκιά ανάµνηση, που σου έρχεται αυθόρµητα στο µυαλό; Bryant Park, Νέα Υόρκη. Χριστούγεννα. Κιόσκια µε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Μικροί – µεγάλοι να διασχίζουν το παγοδρόµιο στο πάρκο. Ζεστός καφές και βάφλα µε σοκολάτα, που µε κάνει να ξεχνάω το κρύο, το οποίο διαπερνάει τα τρία στρώµατα ρούχων που φοράω!

Το έζησες τελικά το δικό σου american dream; Όταν έφυγα δεν είχα καν συγκεκριµένο πλάνο. Ήταν κάτι που ήθελα να ζήσω και ήξερα ότι θα µετάνιωνα αν δεν έδινα την ευκαιρία στον εαυτό µου. Ήθελα ν’ αποκτήσω νέες εµπειρίες, να µάθω τον τρόπο που δουλεύουν, να εκτεθώ στη διαφορετικότητα, να νιώσω ότι «µεγαλώνω». Από αυτήν την άποψη, το ζω καθηµερινά αυτό το όνειρο κι ελπίζω ότι θα συνεχίσω να το ζω, τουλάχιστον µέχρι να προκύψει ένα καινούργιο.

Και πώς προσαρµόστηκες στις νέες συνθήκες; Η αλλαγή ήταν τεράστια και υπήρξα πολύ τυχερή στους ανθρώπους που γνώρισα, οι οποίοι είναι πλέον σχεδόν οικογένεια. Η βοήθειά τους υπήρξε τεράστια. Κάθε άνθρωπος που συναντάς έχει µια διαφορετική ιστορία για να σε βοηθήσει να βρεις τη θέση σου σε αυτήν τη χαοτική πόλη. Επαγγελµατικά, εµπιστεύοµαι τους καθηγητές και κυρίως τη µάνατζέρ µου. Γνωρίζουν την αγορά και τις απαιτήσεις της και οι συµβουλές τους µε οδηγούν ένα βήµα µπροστά. Η Αµερική είναι η χώρα των ευκαιριών. Γίνονται απίστευτα πράγµατα και οι δυνατότητες είναι τεράστιες, αρκεί να δουλέψεις σκληρά και να βρεθείς στο σωστό σηµείο τη σωστή στιγµή.

Πηγή : www.tlife.gr