nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Αλέξης Γεωργούλης: Μιλά για τον έρωτα, την πολιτική και την καριέρα του στο εξωτερικό!

- Advertisement -

- Advertisement -

Η νέα χρονιά μπήκε με το δεξί για τον Αλέξη Γεωργούλη, αφού μετά από χρόνια αποχής τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο, φέτος επιστρέφει δυναμικά. Ο γοητευτικός ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έχει αφοσιωθεί στην καριέρα του στο εξωτερικό, η οποία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το «Your face sounds familiar» έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ όπου να ‘ναι θα ξεκινήσει και τις πρόβες για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης».

Ο κριτής του show μεταμφιέσεων παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Gala» και μεταξύ άλλων μίλησε για την πολιτική, τον έρωτα και την καριέρα του στο εξωτερικό.

-Όταν σου προτάθηκε ο ρόλος του κριτή στο «YFSF», ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση; 

Ήθελα να επεξεργαστώ λίγο την αίσθηση αυτής της εκπομπής. Νομίζω ότι δεν είμαι καλός κριτής με την έννοια του «κρίνω κάποιον ώστε να τον βοηθήσω να γίνει καλύτερος». Είμαι πιο κοντά στην άποψη ότι αν κάτι το βλέπεις με καλή ματιά, το βλέπεις καλό, και αν το βλέπεις επικριτικά, το βλέπεις άσχημο. Στο συγκεκριμένο show δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού, είναι μια παρέα που θέλει να περάσει όμορφα, να περάσουμε όλοι ευχάριστα, οπότε μου αρέσει πολύ. Μπόρεσα να δω τον εαυτό μου να κάνει κάτι μέσα σε αυτό.

-Σε πείραξε ο θόρυβος που προηγήθηκε σε σχέση με την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», την αλλαγή πλάνων και τη μεγάλη παρεξήγηση ή το είδες με άλλη ματιά;

Για μένα είναι ως μη γενόμενο, γιατί την περίοδο που γινόντουσαν όλα αυτά βρισκόμουν στην Αγγλία για γυρίσματα. Δεν ήξερα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανα. Δεν με επηρέασε καν ψυχολογικά, έτσι ώστε να σκεφτώ: «Ωχ, τι πάω να κάνω εγώ τώρα εκει;». Πολύ απλά μου έγινε μία μεμονωμένη πρόταση, δίχως παράπλευρες πτυχές.

-Αν και συμμετέχεις σε μια ξένη παραγωγή, στη σειρά «The Durrells», το γεγονός δεν έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Πως το εξηγείς;

Είναι μία σημαντική, διεθνή σειρά -στην Αγγλία είναι από τις πιο δημοφιλείς που προβάλλονται-, ενώ έχει πάει Αμερική και Αυστραλία. Έχει γνωρίσει μεγάλη διασημότητα έξω. Εμείς απλά δεν το έχουμε δει σε ανάλογη κλίμακα.

-Σου έχει λείψει η ελληνική τηλεόραση;

Μου έχει λείψει και από τους δέκτες και το να δουλεύω σε αυτή.

-Στο παρελθόν ασχολήθηκες με  την πολιτική. Θα το ξαναδοκίμαζες;

Ναι, αλλά όχι στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων. Η πολιτική είναι κάτι που με ενδιαφέρει μόνο στο επίπεδο της έρευνας. Να μπορώ να φιλοσοφήσω και να δω πως κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν δραστικά, να έχουν αποτέλεσμα. Αλλά δεν νομίζω ότι έχω το στομάχι ώστε να είμαι καλός σε αυτό. Να επιχειρήσω να περάσω μέτρα δηλαδη.

-Θέλω να σε ρωτήσω κάτι που το έχω απορία από όταν σε πρωτοείδα στο «Είσαι το ταίρι μου». Ο έρωτας για την Βίκυ είναι καθαρά στοιχείο μυθοπλασίας ή θα μπορούσες και στην πραγματική ζωή να ερωτευτείς ένα τέτοιο κορίτσι;

Η δική μου εμπειρία λέει ότι το «παραμυθένιο» είναι ουσιαστικά η άποψή μας για το δεδομένο. Απλώς έχουμε πιστέψει ότι το άλογο είναι άσπρο και ο πρίγκιπας όμορφος. Δεν είναι. Μπορεί δύο άνθρωποι να μην ανταποκρίνονται στα στερεότυπα των παραμυθιών αλλά να είναι αγαπημένοι. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν μόνο με τα μάτια και δεν ακούνε μόνο με τα αυτιά. Ακούνε και με την καρδιά τους. Η καρδιά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, η καρδιά μας πάει η εκεί που θέλουμε.

www.tlife.gr