nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Tα ελληνικά ξενοδοχεία στη νέα ψηφιακή εποχή

- Advertisement -

- Advertisement -

Το παράδειγμα του μεγαλύτερου εγχώριου ξενοδοχειακού ομίλου μέσα από τις λύσεις COSMOTE 

H τεχνολογία οδηγεί το μέλλον του τουρισμού παγκοσμίως και ο ελληνικός τουρισμός, με τα συνεχιζόμενα ρεκόρ της τελευταίας εξαετίας, δε θα μπορούσε να μεινει εκτός.

Ακριβώς αυτή η σπουδαιότητα που έχει ο κλάδος για την ελληνική οικονομία, με τα 33 εκατ. των αφίξεων και τα 16,1 δισ. ευρώ των εισπράξεων το 2018, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις του τουριστικού κλάδου και ειδικά της ξενοδοχειακής αγοράς.

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS στη νέα ψηφιακή εποχή με λύσεις COSMOTE

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών ICT (Information & Communication Technologies) η COSMOTE προσφέρει λύσεις στα ξενοδοχεία για την καθημερινή εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των πελατών τους και συμβάλλοντας τελικά και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών τους.

mitsis_hotels_in

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο όμιλος Mitsis Hotels, ο οποίος εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή μέσα από τις λύσεις COSMOTE Business IT Solutions, που επιτρέπουν την έξυπνη ψηφιακή διαχείριση του συνόλου της επιχειρησιακής πληροφορίας του.

Ο όμιλος Mitsis Ηotels αποτελεί αυτή την στιγμή τη μεγαλύτερη, ιδιόκτητη εγχώρια ξενοδοχειακή αλυσίδα με παρουσία 40 ετών στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, με ένα χαρτοφυλάκιο 17 ξενοδοχείων σε μερικούς από τους ωραιότερους προορισμούς της χώρας. Τώρα, μέσω μιας κεντρικής Cloud πλατφόρμας, η συγκέντρωση και η διαχείριση δεδομένων γίνεται αποτελεσματικότερα, ταχύτερα και με ασφάλεια και για τα 17 ξενοδοχεία του ομίλου, συμβάλλοντας σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και προμηθευτών και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

mitsis_hotels_in2

Η COSMOTE σε συνεργασία με την Υour Ideas, παραμετροποίησε την πλατφόρμα «Open Text Content Server», σύμφωνα με τις ανάγκες του ομίλου Mitsis Hotels, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των δεδομένων από συναλλαγές, παραστατικά και λοιπά έγγραφα των τμημάτων κρατήσεων, αποθηκών και λογιστηρίων όλων των ξενοδοχείων του ομίλου.

Η υποδομή παρέχεται από την COSMOTE ως υπηρεσία, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση εξοπλισμού τοπικά, επιτυγχάνοντας τελικά χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ευελιξία και απόλυτη ασφάλεια. Ενδεικτικά, οι εργαζόμενοι του ομίλου Mitsis Hotels θα μπορούν πλέον να καταχωρούν και να ανακτούν δεδομένα, με το πάτημα ενός κουμπιού από όπου κι αν βρίσκονται, αφού έχουν πρόσβαση σε μια ενιαία πλατφόρμα, η οποία επικοινωνεί με τα υπάρχοντα συστήματα ERP, κρατήσεων κ.α., αλλά και τις συσκευές scanning που παρέχει η COSMOTE για την ψηφιοποίηση εγγράφων.

mitsis_hotels_in3

Η ψηφιακή πλατφόρμα «Open Text Content Server», αξιοποιώντας τα στοιχεία χαρακτηρισμού των πληροφοριών (metadata), δίνει τη δυνατότητα ανάλυσης, επεξεργασίας και παρουσίασης (reporting) δεδομένων εύκολα και άμεσα. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπει την έξυπνη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και τη βέλτιστη δυνατή κατανόηση και ικανοποίηση των αναγκών του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Η ολοκληρωμένη λύση που παρέχει η COSMOTE συμβάλλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων των εργαζομένων, στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της πληροφορίας για τη λήψη στρατηγικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Άμεσα είναι τα αποτελέσματα τόσο για την εμπειρία των επισκεπτών των ξενοδοχείων  όσο και για τους προμηθευτές που εξυπηρετούνται ταχύτερα και με ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία. Τέλος, η λύση είναι άμεσα επεκτάσιμη και επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών AI (Artificial Intelligence) για την επεξεργασία και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) που τηρούνται στο περιβάλλον διαχείρισης της πληροφορίας.

mitsis_hotels_in4

Τα COSMOTE Business IT Solutions περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να παραμετροποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο και ειδικά στην ξενοδοχειακή αγορά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία στη νέα ψηφιακή εποχή.

MITSIS HOTELS Group in the new digital era with COSMOTE solutions