Αλαλούμ στην αίθουσα για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης

Μέσα σε κλίμα έντασης διεκόπη για τις 18 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Αφορμή για τη νέα διακοπή ήταν η ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας στην Ευελπίδων η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το σύνολο των παραγόντων της δίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τους 15 κατηγορούμενους που βρέθηκαν στο δικαστήριο δεν είχαν εδώλιο να καθίσουν.

Παράλληλα, στα έδρανα των δικηγόρων επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Αν και είχαν προστεθεί δυο έδρανα διαπιστώθηκε πως 11 από αυτούς δεν είχαν θέση για να καθίσουν .

Οι συνθήκες αλλά και η διακοπή της μιας ώρας για να βρεθεί λύση εξόργισε.

«Κύρια Πρόεδρε πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ μέσα» τόνισε δικηγόρος πολιτικής αγωγής με την πρόεδρο να του απαντά πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα.

«Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο… ντροπή, ξεφτίλα, μας δουλεύουν! Ιστορίες για αγρίους…» αντέδρασαν μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων. Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικοί του αλαλούμ που επικράτησε .

Συνήγορος υπεράσπισης :Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε.

Πρόεδρος: Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.

Δικηγόροι : Έντεκα

Εισαγγελέας : Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση…Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί….

Πρόεδρος: Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε. Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προιστάμενος.

Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο. Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε…Τελικά , η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

«Θα χάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά; Έχουμε και ένα μεροκάματο…Δεν γνωρίζατε ότι θα ήμασταν 200 άνθρωποι; Σήμερα το μάθατε; « διαμαρτυρήθηκε ένας από τους μάρτυρες και την πρόεδρο να λέει: «Όποιος δεν θέλει δεν έρχεται».

Πηγή: news.gr