nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Η χλιδάτη ζωή του Ριχάρδου και οι αγαθοεργίες «κάλυψη»

- Advertisement -

- Advertisement -

Ψάχνουν και άλλους επίορκους αστυνομικους για εμπλοκή στο κύκλωμα – Δείτε φωτογραφίες από την παρακολούθηση των υπόπτων από την ΕΛΑΣ – Πώς λειτουργούσε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Εμπλοκή και άλλων εν ενεργεία αστυνομικών στη “μαφία του χρυσού”, τις διαδρομές των εκατομμυρίων του “μαύρου χρήματος” , τις επενδύσεις που ετοίμαζαν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων οργανώσεων αλλά και το μέγεθος της τοκογλυφίας στην οποία επιδιδόταν η μία από τις δύο ομάδες, ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι εγκέφαλος του ενός κυκλώματος την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση παρακολούθησης του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου, παζάρευε να αγοράσει μεγάλο ξενοδοχείο επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο γαμπρός του, μέλος και αυτός του κυκλώματος ήταν ένα βήμα πριν αποκτήσει πανάκριβη βίλα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Οι φωτογραφίες από την παρακολούθηση των αστυνομικών που παρουσιάζει το protothema.gr αποκαλύπτουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως οι αστυνομικοί για μήνες παρακολουθούσαν κάθε κίνηση των μελών της μαφίας του χρυσού.

Την ίδια ώρα νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας του χρυσού με πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι στη συμμορία μετείχε απόστρατος αξιωματικός με προυπηρεσία στην ΕΥΠ που είχε αναλάβει θέματα ασφαλείας στην εγκληματική οργάνωση, εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, οι αξιωματικοί ψάχνουν και άλλος επίορκους συναδέλφους του που στρατολογήθηκαν στα κυκλώματα και από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες.

rix01
rix02

Επιπλέον ψάχνουν αν εκτός από τον πασίγνωστο κοσμηματοπώλη που έφτιαξε εταιρεία με τον “χοντρό” (σ.σ έτσι ήταν το κωδικό όνομα του Δημητρίου Ριχάρδου Μυλωνά) και ετοίμαζαν σούπερ λουξ κατάστημα μέσα στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες που ενδεχόμενως και εν αγνοία τους ετοίμαζαν big business με τον Ριχάρδο ποντάροντας στη μεγάλη ρευστότητα του τηλεοπτικού “βασιλιά του χρυσού”.

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει το βρώμικο χρήμα όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό “ αγόραζε συστηματικά κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων από πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Πειραιώς, κατόπιν σχετικής μεσολάβησης έτερου μέλους της οργάνωσης. Μάλιστα, έστελνε τον αδερφό μέλους της οργάνωσης για να τα παραλάβει τα οποία προφανώς κατέθετε στην εφορία για να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδα του”. Λίγο παρακάτω αναφερόμενοι στον Δημήτριο Ριχάρδο Μυλωνά οι συντάκτες του διαβιβαστικού επισημαίνουν ότι “Η νομιμοποίηση των προερχόμενων από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης εσόδων, εμφάνιζε αυτά ως έσοδα της επιχείρησης “Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος” και στη συνέχεια τα επένδυε σε απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως σκάφος και μέσω αυτών αποκόμιζε περαιτέρω περιουσιακά οφέλη τα οποία πλέον παρουσίαζε ως νόμιμα. Περαιτέρω για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τέλος διήγε πολυτελή βίο έχοντας βίλα με πισίνα στην Ανάβυσσο, θαλαμηγό, πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, Jeep, ταξίδια και έντονη νυχτερινή ζωή”.

“Αυτή η ογκωδέστατη δικογραφία ναι μεν βρίθει στοιχείων εντυπωσιασμού για το ευρύ κοινό αλλά για την στοιχειοθέτηση ποινικών αδικημάτων και δη τέτοιας βαρύτητας απαιτούνται εδραίες αποδείξεις , οι οποίες εν πρώτοις φαίνονται να πάσχουν, καθώς το αποδεικτικό υλικό παρουσιάζει αδυναμίες. Η κατηγορία της ένταξης ως μέλους στην εγκληματική οργάνωση, που αποδίδεται στον εντολέα μου δεν στοιχειοθετείται , και αυτό σκοπεύουμε να αποδείξουμε κατά την απολογία του όπως και την έλλειψη συμμετοχής του στις πράξεις, που του αποδίδονται” τονίζουν στο protothema.gr οι δικηγόροι δύο εκ των συλληφθέντών κ.κ. Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης.

rix03
rix04
rix05
rix06
rix07
rix08
protothema.gr