Είχαν εντοπιστεί από σκάφος του Λιμενικού να φέρουν οπλισμό σε ταχύπλοο στην Παλαιοχώρα

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό πριν από έξι ημέρες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας Χανίων έξι Ελλήνων 45 έως 61 ετών κι ενός 66χρονου Ισπανού, οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος, που προερχόταν από τη Λιβύη και μετέφεραν οπλισμό, που προέρχεται πιθανόν από τη συγκεκριμένη χώρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, πρόκειται για υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις, για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον πολλών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων είναι και 58χρονος, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων και είχε διερευνηθεί, αν είχε σχέση με την επίθεση με βιτριόλι τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, χωρίς να του αποδοθεί τότε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ η υπόθεση αυτή έχει μείνει ανεξιχνίαστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ένας άλλος εκ των συλληφθέντων ανέφερε, ότι είναι προμηθευτής αλεξίσφαιρων γιλέκων, αλλά και χημικών της ΕΛ.ΑΣ., όπως και κατασκευαστής σκαφών για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τι επικαλέσθηκαν οι 7 επιβάτες του ταχύπλοου

Το μυστήριο δημιουργείται, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους επιβάτες του ταχύπλοου έχουν ισχυρισθεί στους λιμενικούς, ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη». Κι αυτό προς υποστήριξη του επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, διατύπωσαν τον ισχυρισμό, ότι στη Λιβύη προχώρησαν σε πώληση τεσσάρων ταχυπλόων σκαφών έναντι 400.000 ευρω το κάθε ένα, για ενίσχυση του εν λόγω στρατάρχη.

Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και πρόσφατη ανάρτηση ενός εκ των επιβατών του ταχύπλοου στα social media, έχοντας στο πλευρό του Λίβυο αξιωματικό και με σχολιασμό για την ανάγκη ενός «διαρκούς πολέμου». Ακόμη, οι επιβάτες του σκάφους υποστήριξαν, ότι κουβαλούν δώρο προς την ελληνική κυβέρνηση μία τιμητική πλακέτα από τον εν λόγω Λίβυο στρατιωτικό. Επιπλέον, ορισμένοι από τους συλληφθέντες απέδωσαν μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων, που βρέθηκαν στο ταχύπλοο σε «δώρο» των Λίβυων μαχητών.

Πού στρέφονται οι έρευνες του Λιμενικού

Ωστόσο, στελέχη του Λιμενικού που ερεύνησαν την υπόθεση, δεν φαίνεται να επιβεβαίωσαν -τουλάχιστον αρχικά- την σχέση των επιβατών του ταχύπλοου με μυστικές υπηρεσίες, ούτε και με «ειδικές αποστολές» από ελληνικές κρατικές αρχές. Επιπλέον, αμφισβητούν κι άλλους ισχυρισμούς ορισμένων εκ των συλληφθέντων για τις επαγγελματικές δραστηριότητες που δήλωσαν.

Ακόμη, ερευνούν τον ισχυρισμό τους για πώληση ταχυπλόων στη Λιβύη -έχει εντοπισθεί η εταιρεία που φέρεται να κατασκευάζει τα αναφερόμενα σκάφη- αλλά και τον λόγο μεταφοράς του οπλισμού. Ερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο, οι επιβάτες να προχωρούσαν σε μεταφορά όπλων από Λιβύη προς κυκλώματα λαθρεμπόρων με έδρα την Κρήτη.

Η δίκη των επτά επιβατών του σκάφους στην Κρήτη αναβλήθηκε για τις 17 Ιουλίου, λόγω της επίκλησης προβλημάτων υγείας που παρουσίασε ένας εξ αυτών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: news.gr