nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Soft σοκολατένια cookies

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Αν θέλουμε να έχουμε ένα μαστιχωτό αποτέλεσμα πρέπει το κέντρο του μπισκότου να είναι λίγο μαλακό.

ΥΛΙΚΑ

115 γρ. βούτυρο
115 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
190 γρ. καστανή ζάχαρη
25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
45 γρ. κακάο
130 γρ. αλεύρι γοχ
115 γρ. δάκρυα σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα κουβερτούρα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 2’ μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το μπολ και ανακατέυουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ζάχαρες, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Μετά προσθέτουμε τη βανίλια ,τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα.
Πηγή : www.giorgostsoulis.com