nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Red velvet cake

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Όλα τα ξερά υλικά πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Όταν φτιάχνουμε την επικάλυψη αφήνουμε να χτυπηθεί καλά η άχνη με το βούτυρο για να μην κάνουν σβόλους.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

10 γρ. Κακάο

5γρ. Σόδα μαγειρική

1 Πρέζα αλάτι

115 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου

330 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική

2 Αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

250 ml. Ηλιέλαιο

1 κ.γ. Ξύδι

2 κ.γ Βανίλια,εκχύλισμα

250 γρ. Γάλα Εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

2 ½ κ.σ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική

 

Για την επικάλυψη:

400 γρ. Τυρί κρέμα,σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. Βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κ.γ Βανίλια εκχύλισμα

450-500 γρ. Ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προετοιμασία για το κέικ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2Παίρνουμε δύο στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 21 εκ. ,απλώνουμε λαδόκολλα στον πάτο τους,βουτυρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
3Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
4Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν στο μείγμα,προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το ξύδι,τη βανίλια εκχύλισμα,το γάλα εβαπορέ,το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
5Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ,ρίχνουμε μέσα τα ξερά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
6Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. (δοκιμάζουμε το κέικ αν είναι ψημένο μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του.Αν βγεί καθαρή είναι έτοιμο)
7Μόλις ψηθούν τα κέικ τα αφήνουμε έξω να κρυώσουν καλά.
8Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο ,το τυρί κρέμα,τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
9Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
10Σύνθεση γλυκού: Ξεφορμάρουμε τα κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια τους κόβοντάς τα με ένα πριονικό μαχαίρι.(Τα τρίμματα τα κρατάμε για τη διακόσμηση του γλυκού)
11Μεταφέρουμε το πρώτο κέικ στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε πάνω του τη μισή σχεδόν ποσότητα από την επικάλυψη.
12Καλύπτουμε με το άλλο κέικ από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη τόσο στην επιφάνεια όσο και γύρω-γύρω από ολόκληρο το κέικ μας
13Διακοσμούμε από πάνω με τα τρίμματα που μας έχουν μείνει. Διατηρείται και εκτός ψυγείου.
www.giorgostsoulis.com