nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Αντί για πένες μπορείτε να βάλετε ταλιατέλες ή λιγκουίνι.

ΥΛΙΚΑ

500γρ. πένες

4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι

250γρ. κατίκι

1/2σκ. σκόρδο

1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

100γρ. ελιές ροδέλες

6κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπερι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10′.
2Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
3Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
4Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Πηγή : www.giorgostsoulis.com