nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Μιλφέιγ με φρούτα

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Σε περίπτωση που μαλακώσει πολύ η ζύμη όταν την ανοίγουμε, πριν την ψήσουμε την επιστρέφουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξαναδέσει

- Advertisement -

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα φρούτα:

100 γρ. raspberries

100 γρ. blueberries

 

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 αυγό, χτυπημένο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Υλικά για την κρέμα:

1 αυγό και 1 κρόκο αυγού

25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές

20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. βανίλια, εκχύλισμα

150 ml κρέμα γάλακος, πλήρης

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, φοράμε γάντια μίας χρήσης και ξεκινάμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Θέλουμε να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι, το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ζύμη.
3Πλάθουμε το ζυμάρι σε σφαιρικό σχήμα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
4Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
5Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες με τη βοήθεια ενός πλάστη 30×30 εκ.
6Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε τρία ορθογώνια ίσα μέρη τη ζύμη και μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
7Πασπαλίζουμε τα φύλλα με άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
8Εκτέλεση για την κρέμα: Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές σε μέτρια φωτιά.
9Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
10Αφού ζεσταθεί το γάλα το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Επίσης πρέπει όταν το δοκιμάζουμε να μη μας αφήνει γεύση αλευριού.
11Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
12Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κρυσταλλική με το σύρμα σε σαντιγί και αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε όλη την κρέμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.
13Σύνθεση γλυκού: Τοποθετούμε ένα φύλλο στο πιάτο, από πάνω του βάζουμε την κρέμα με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε στα κενά τα φρούτα, σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τα φρούτα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή : www.giorgostsoulis.com