nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Προσέχουμε να βράσουν καλά τα υλικά μας στην κατσαρόλα ώστε να απορροφήσουν τα υγρά τους για να μη μας βγει πολύ νερουλό το φαγητό μας.

ΥΛΙΚΑ

3 Πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες

3 Πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε ροδέλες

500 γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε χοντρούς κύβους

500 γρ. Γιαούρτι

140 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Αλεύρι γ.ο.χ.

1 Πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

3 Ντοματες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

250 ml Νερό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ζεσταίνουμε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε μέσα τα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
2Στη συνέχεια προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
3Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό στη κατσαρόλα και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
4Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
5Έπειτα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
6Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι φούρνου διαμέτρου 34×22 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
7Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
www.giorgostsoulis.com