nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Crumble ροδάκινο

- Advertisement -

- Advertisement -

#tsoulotip: Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός ροδάκινου με τζίντζερ γι’ αυτό και βάζω αρκετή ποσότητα. Αν δε θέλετε να έχει τόσο πιπεράτη γεύση απλά μειώστε το στα μισά ή αφαιρέστε το εντελώς.

ΥΛΙΚΑ

(Υλικά για μια ταρτιέρα 28 εκ.)

1 κιλό Ροδάκινα (καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι)

100 γρ. Ζάχαρη

20 γρ. Κορν φλάουερ

20 γρ. Χυμό λεμονιού

5 γρ. Αλάτι

2 κ.γ. Φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)

 

Για το crumble:

150 γρ. Αμύγδαλα (καθαρισμένα)

150 γρ. Βρώμη

150 γρ. Βούτυρο (παγωμένο, κομμένο σε κύβους)

150 γρ. Ζάχαρη

2 Βανίλιες

1 Κρόκο αυγού

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Για τη γέμιση: Αφού καθαρίσουμε τα ροδάκινα και τα κόψουμε σε κύβους τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

2Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ροδάκινα. Τα αδειάζουμε στην ταρτιέρα και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

3Για το crumble: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.

4Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, τη ζάχαρη, το παγωμένο βούτυρο αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, τις βανίλιες και τέλος τον κρόκο του αυγού. Τα ομογενοποιούμε με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστούν βραχάκια ζύμης.

5Προσθέτουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα ροδάκινα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.

6Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε 5 – 10 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός φούρνου και σερβίρουμε.

www.giorgostsoulis.com