nvnews, το περιοδικό της Νίνας Βλάχου

Κατάστημα SOPHIA Enjoy Thinking LIVE. Support the Makers, the Movers, the Doers

- Advertisement -

- Advertisement -

Θα θέλατε να γνωρίσετε από κοντά μερικούς από τους top Έλληνες Σχεδιαστές και να γνωρίσετε τις συλλογές τους? Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, 11 Έλληνες Σχεδιαστές συναντήθηκαν στο κατάστημα SOPHIA Enjoy Thinking LIVE σε μια γιορτή γεμάτη δημιουργικότητα, χαρά, αισιοδοξία και πολύ design! Η δημιουργός του Living Postcards, Ιλιάδα Κοθρά, παρουσίασε και συζήτησε με τους 11 σχεδιαστές που αντιπροσωπεύουν την Ελληνική δημιουργικότητα και πως, με κίνητρο το ισχυρό πάθος έφτασαν μέχρι εδώ.

- Advertisement -

CHRISTINA SKOULOUDI COOL PROJECTS GO GREEK GRACIOUS GREECE HOMMER PHEE PLOOS THE ROUND BUTTON WAKS WEDESIGN ΧΑΡΤΟΒΑΣΙΛΕΙΟΝ. Οι μοναδικές συλλογές προϊόντων που έχουν παραχθεί στην Ελλάδα, πλαισιώθηκαν από μια σειρά συζητήσεων και οι 11 Σχεδιαστές – Δημιουργοί μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τις ιδέες, εμπειρίες, τις δυσκολίες και τις φιλοδοξίες τους. Θα θέλατε να ανακαλύψετε τι σημαίνει πραγματικά για εκείνους δημιουργικότητα, πάθος, επιμονή, έμπνευση? Οι δημιουργίες των 11 σχεδιαστών θα είναι διαθέσιμες στο κατάστημα εώς και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου!

Το κατάστημα SOPHIA Enjoy Thinking LIVE (Πινδάρου 15, Κολωνάκι), με είδη design και διακόσμησης που πηγάζουν από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και με κίνητρο το ισχυρό πάθος, φιλοδοξεί από την αρχή της λειτουργίας του να σας προκαλέσει με δύο ερωτήματα στην βιτρίνα του: Feeling low? Feeling stressed? αλλά και την απάντησή τους: Try Greek Philosophy! Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί τη σημασία τους! H gogreek® υλοποιεί το όραμα, για την ανάδειξη και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, με σύγχρονη προσέγγιση και βασικά σημεία αναφοράς την Ιστορία, Παράδοση και Μυθολογία.

Οι μινιατούρες ούζου “gogreek® the collectibles” πολυβραβευμένες για το σχεδιασμό και τη συσκευασία, είναι τα πλέον αναγνωρίσιμα προϊόντα και αντανακλούν τo Ελληνικό φως και χρώμα.- Η πρώτη ελληνική σειρά ανδρικών καλλυντικών για γένια HOMMER είναι γεγονός! Τα γένια είναι ανδρική υπόθεση. Ο HOMMER είναι άνδρας, με γένια. Ο HOMMER είναι ο σύγχρονος γενειοφόρος ταξιδευτής, συλλέκτης εμπειριών, γνώστης των μυστικών της φύσης, αγγελιοφόρος του εκλεπτισμένου στυλ. O HOMMER είναι από την Ελλάδα, την χώρα των γενειοφόρων θεών. Ο HOMMER έχει γένια και ξέρει πώς να τα περιποιείται. Με έμπνευση από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, η σειρά προϊόντων HOMMER δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια θεϊκή εμπειρία περιποίησης του συμβόλου αρρενωπότητας και σοφίας. Η ανάπτυξη των προϊόντων για γένια HOMMER βασίζεται στους 5 άξονες που συνθέτουν την φιλοσοφία HOMMER: την ελληνικότητα, την φυσική κατεύθυνση, την ποιότητα, την εκλεκτικότητα, και την καινοτομία. Το όνομα HOMMER είναι αποτέλεσμα της ένωσης της λέξης HOMME (άνδρας στα γαλλικά) και του ονόματος HOMER (Όμηρος). Είναι η ένωση της σοφίας με την πρακτικότητα, της ελληνικότητας με το παγκόσμιο, της περιποίησης με την αποτελεσματικότητα. Συμβολικά τα δυο «Μ» ενώνονται σε ένα σχήμα που θυμίζει στέμμα, προσδίδοντας αίγλη και αξία, υπογράφοντας την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία. Ο σχεδιασμός του HOMMER έχει αναφορές και είναι εμπνευσμένος από τα σχέδια των αρχαίων ελληνικών ερυθρόμορφων αγγείων και τα «old school tattoos».

Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Τρίτωνας, πλαισιώνεται από διάφορα σύμβολα όπως είναι το χελιδόνι, η τρίαινα, το βιβλίο, το μπουκάλι, τα οποία συμβολίζουν την εμπειρία, την σοφία και την αναζήτηση. Τα λευκά μπουκάλια με το αλουμινένιο καπάκι έχουν vintage αισθητική θυμίζοντας παλιά πορσελάνινα μπουκάλια. Mέχρι σήμερα, η σειρά μας έχει εμπλουτιστεί με προϊόντα περιποίησης για το ξύρισμα και ολοκληρώνεται με τα προϊόντα περιποίησης για μαλλιά. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η ιστορία μας εμπνέει, η φύση μας καθοδηγεί, η γνώση μας διαμορφώνει. Η ομάδα του HOMMER, αποτελούμενη από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες από τον χώρο της κοσμετολογίας, της κομμωτικής και του design, εργάστηκε με σκοπό την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων περιποίησης για γένια. Η ποιότητα, η φυσική προέλευση των συστατικών, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τρίχας και του δέρματος του προσώπου, και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αποτελούν τους άξονες ανάπτυξης των προϊόντων HOMMER. Με έμπνευση από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, η σειρά προϊόντων HOMMER, δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια θεϊκή εμπειρία περιποίησης του συμβόλου αρρενωπότητας και σοφίας, τα γένια. Η διαρκής έρευνα και αναζήτηση συστατικών και μεθόδων για την ανδρική περιποίηση αποτελεί την κύρια κατεύθυνσή μας για την μελλοντική ανάπτυξη της οικογένειας προϊόντων HOMMER.– Η PHEE αξιοποιεί φυσικά απόβλητα, ως κύρια πρώτη ύλη, για την ανάπτυξη βιο-υλικών και τελικών προϊόντων με σκοπό να ανταγωνιστούν τα συμβατικά υλικά σε κάθε τους πτυχή, από την ικανοποίηση των χρηστών τους μέχρι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Κυρίαρχος στόχος της PHEE είναι η αξιοποίηση των νεκρών φύλλων του θαλάσσιου φυτού Posidonia Οceanica. Η ομάδα μας έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει μια καινοτόμα μέθοδο για την μετατροπή μια πρώτης ύλης που κάποτε θεωρούταν απόβλητο και είχε αισθητή κοινωνικο-οικονομική επιβάρυνση ,σε ένα καινοτόμο βιώσιμο υλικό. Η πρώτη εμπορεύσιμη εφαρμογή των υλικών της PHEE είναι το PHEE-board.Ως ένα υψηλής αισθητικής υλικό χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως αξεσουάρ έπιπλα και λοιπά τελικά προϊόντα για το σπίτι ή το γραφείο. Η δραστηριότητα της PHEE έχει ως πυρήνα της τη βιωσιμότητα και την κοινωνική οικονομία. Φιλοδοξούμε να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών παράγοντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που θα μπορέσουν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή όλων μας!

Το όνομα Ploos προέρχεται από την αρχαία λέξη “πλούς” και σημαίνει το καλό ταξίδι ενός πλοίου στη θάλασσα. Η Ploos Design σχεδιάζει προϊόντα για να γίνουν ένα όμορφο κομμάτι του δικούς σας ταξιδιού στη ζωή. Το σχεδιαστικό γραφείο, ιδρύθηκε το 2013 από δύο νέες βιομηχανικές σχεδιάστριες, την Αγγέλικα Νιάρχου & την Γεωργία Οικονομοπούλου, με έδρα την Αθήνα. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Βιομηχαικό Σχεδιασμό, στο όμορφο νησί της Σύρου, στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, του Πανεπιστμίου Αιγαίου. Από τότε, δημιουργούν συλλογές από μοντέρνα αντικείμενα καθημερινή χρήσης, αλλά και σύγχρονα σουβενίρ για τη χώρα μας. Η συλλογή τους βρίσκεται πλέον σε πολλά ενδιαφέροντα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενώ ως σχεδιαστικό γραφείο, αναλαμβάνουν μια ποικιλία σχεδιαστικών υπηρεσιών όπως τη σχεδιάση εταιρικής ταυτότητας, οπτικής επικοινωνίας, συσκευασίας ή προσαρμοσμένη σχεδίαση για άλλες εταιρείες ή για τα εταιρικά τους δώρα.

H βιομηχανική σχεδιάστρια Χριστίνα Σκουλούδη λατρεύει να διερευνά την σύγχρονη αντίληψη της αισθητικής σε σχέση με τις όποιες υπάρχουσες κατασκευαστικές δυνατότητες, την «συνισταμένη» σχεδίαση μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου . Σχεδιάζει χρηστικά αντικείμενα για περιορισμένη και μαζική παραγωγή και για την εταιρεία της, “Christina Skouloudi design studio” που ίδρυσε το 2009. Σπούδασε σχεδιασμό επίπλου και χρηστικού αντικειμένου στο Λονδίνο όπου αποτέλεσε καθοριστική επιρροή για τη δουλειά της και εδώ και 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με πλήθος εταιρειών, έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εντος και εκτός Ελλάδας ενώ πάντα παράλληλα την ενδιαφέρει, έχει διδάξει και συνεργαστεί και εξακολουθεί να διδάσκει βιομηχανικό σχεδιασμό, σχεδόν σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας. Παθιασμένη με όλα τα υλικά, τεχνολογίες και τις τεχνικές επεξεργασίας τους επηρεάζεται από αυτά με στόχο την καινοτομία. Έπιπλα, αξεσουάρ σπιτιού, σκεύη , προϊόντα φωτισμού και αντικείμενα μόδας σχεδιάζονται χωρίς να χρειάζεται να κρύψουν κάτι. Πάντα κύριο μέλημα της η καθαρότητα και απλότητα στη φόρμα , στη δομή και την αισθητική ενώ προσπαθεί να εκπληρώσει την επιθυμία του χρήστη για υψηλή ποιότητα, αντοχή στο χρόνο, αισθητική και οικειότητα με το αντικείμενο. Σήμερα συνεχίζει να σχεδιάζει για εταιρείες , για το Christina Skouloudi design studio κάθε χρόνο την νέα της συλλογή που διανέμει σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν σταματά να διδάσκει.

Από την ίδρυσή της, το 2005, η WAKS δημιουργεί κεριά που προσθέτουν μια αβίαστη αίσθηση πολυτέλειας στην καθημερινότητά σας. Εμπνευσμένα από τη σχέση του αρώματος και της μνήμης, τα αρώματα μας επιλέγονται για τις φίνες τους νότες και τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά δημιουργώντας μια σειρά ιδιαίτερων συνδυασμών. Τα κεριά μας παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής και με τις καλύτερες πρώτες ύλες για να έχουν τέλεια καύση από την αρχή εως το τέλος. Όλα τα προϊόντα WAKS δημιουργούνται στην εταιρία μας και σχεδιάζονται στην Ελλάδα, βάσει των προδιαγραφών μας, από Έλληνες καλλιτέχνες και παραγωγούς. Ο σχεδιασμός των WAKS είναι απλός και χαρακτηριστικός και συνδυάζονται άψογα στο σπίτι σας, από μια ήσυχη γωνιά ανάγνωσης σε μια πολυσύχναστη βεράντα στον κήπο. Το φως ενός κεριού είναι ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό, μπορεί να ανακαλέσει μνήμες από το παρελθόν ή να δημιουργήσει νέες. Ελπίζουμε ότι κάθε κερί WAKS δημιουργεί μία θετική εμπειρία.

Τα προϊόντα Χαρτοβασίλειον είναι ένα μείγμα πρωτότυπης σύλληψης και σχεδιασμού και άρτιας κατασκευής. Το Χαρτοβασίλειον απότελεί εμπορικό εγχείρημα του τυπογραφείου Κοντορούσης, που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1961, ως έκφραση της αγάπης τους για εξειδικευμένες διαδικασίες εκτύπωσης σε συνδυασμό με ελκυστικό σχεδιασμό. Απο το 2006, σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές με φρέσκες ιδέες, το Χαρτοβασίλειον δημιουργεί προϊόντα γραφικής ύλης καθώς και χρηστικά χάρτινα αντικείμενα με σύγχρονη ελληνική ταυτότητα και διεθνή απήχηση. Η γκάμα των ειδών Χαρτοβασίλειον περιλαμβάνει προϊόντα βραβευμένα από τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Σχεδιασμού και τα βραβεία σχεδιασμού Red Dot.– The RoundButton

Η Αλεξάνδρα Παπαδημούλη ζει μεταξύ Αθήνας και Τήνου, εργάζεται ως freelance γραφίστας και συνεργάζεται με αρχιτέκτονες & διακοσμητές με σκοπό τη δημιουργία custom προϊόντων για κατοικίες και ξενοδοχεία, όλα εμπνευσμένα από το Αιγαίο. Παράλληλα σχεδιάζει κάθε χρόνο μια σειρά αποκλειστικά προορισμένη για καταστήματα σουβενίρ, ώστε όσοι αγάπησαν το Αιγαίο να μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι του. Αγαπά να περπατά στο νησί της, να φωτογραφίζει και να εμπνέεται από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία & το φυσικό τοπίο του. Όπως λέει η ίδια “H Tήνος είναι μαγική. Όταν φτάνω στο νησί, αναπνέω.”- “Gracious Greece” Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ένας τόπος γενναιόδωρος. Ο πολιτισμός, η φύση, το φως είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει δωρίσει στην ανθρωπότητα. Αξίες όπως η ευγένεια, η τιμή, η χάρη έχουν αποτυπωθεί σε όλες τις φάσεις του πολιτισμού της, από τα αρχαία χρόνια μέχρι την παράδοση και τη σύγχρονη τέχνη. Επηρεασμένοι από την κληρονομιά και το φως που ορίζει την καθημερινότητά μας, σχεδιάσαμε τη σειρά “Gracious Greece” με σκοπό να δημιουργήσουμε χρηστικά αντικείμενα τέχνης που με την πρώτη ματιά περικλείουν την απλότητα και τις αξίες αυτού του σημείου της γης.

O Νέαρχος Ντάσκας είναι ιδρυτής του polkadot design. Η δουλειά του μας έχει συστηθεί από τα πανό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αλλά και στο αμερικάνικο κοινό μέσα από την 3ετή πλέον συνεργασία με το Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Σε συνεργασία με το στούντιο μεταξοτυπίας Plexiartshop πειραματίστηκαν σε νέα υλικά με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Gracious Greece. Όλη η διαδικασία της παραγωγής έχει γίνει στην Ελλάδα με την καλλιτεχνική μέθοδο της χειροκίνητης μεταξοτυπίας. WE DESIGN Tο όνομα μας περιγράφει με ακρίβεια το τι κάνουμε: Σχεδιάζουμε οτιδήποτε μπορεί να σχεδιαστεί. Από μια κατοικία, έως ένα χρηστικό μικροέπιπλο και από μια εταιρική ταυτότητα ως το branding. Ένας βιομηχανικός σχεδιαστής (Σέργιος Φωτιάδης), μία γραφίστας (Θεανώ Πετρίδου) και ένας αρχιτέκτων (Φίλιππος Φωτιάδης) ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις για να καταφέρουν να πετύχουν τη χρυσή τομή μεταξύ ιδέας και λειτουργικότητας.

Η σύμπραξη αυτή από το 2001, γέννησε πολλά έργα αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με δοκιμασμένους επαγγελματίες: τυπογράφους, κατασκευαστές, μηχανικούς, τεχνίτες και σχεδιαστές, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε project. Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και παράγουμε φυσικά, χειροποίητα αντικείμενα για να ομορφαίνουμε τις ζωές μας. Εμπνεόμαστε από παραδοσιακές τέχνες και γνώσεις τις οποίες παντρεύουμε με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής μας. Η εταιρεία The Cool Projects δημιουργήθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση φυσικών, χειροποίητων αντικειμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουμε δημιουργήσει δύο brands σαπουνιών και προϊοντών περιποίησης σώματος, COOL SOAP & MOOD OF THE DAY και ένα brand με αξεσουάρ και αντικείμενα για μπάνιο και σπίτι, COOL COLLECTION. Τα προϊόντα σχεδιάζονται από εμάς με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα περισσότερα παράγονται στο εργαστήριό μας στην Αίγινα, και κάποια από συνεργάτες, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, κάνοντας μικρές παρτίδες αντικειμένων ώστε να ελέγχεται η ποιότητα. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται με Ελληνικό ελαιόλαδο, και αρωματίζονται με μεσογειακά αιθέρια έλαια. Με τη χρήση τους ανακαλύπτουμε ξανά τα οφέλη του να φροντίζουμε το δέρμα μας με φυσικό τρόπο. Επαναφέρουν την ευχαρίστηση και την ποιότητα μίας απλής καθημερινής πράξης: την προσωπική υγιεινή στο σπίτι αλλά και στα ταξίδια μας. Φυσικά καλλυντικά για ζωντανό και υγιές δέρμα. TREAT YOUR SKIN WITH RESPECT – MAKE THE COOL CHOICE

Πηγή: Studio Panoulis