ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ “Το Αλφάβητο – Αρχαϊκό Παλίμψηστο”. ΕΚΘΕΣΗ / ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE

Η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη “ΑΛΦΑΒΗΤΟ-ΑΡΧΑΪΚΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου είναι συνεπιμέλεια και συνδιοργάνωση της Γκαλερί CITRONNE με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΥΠΠΟΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Εκτίθενται 24 έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την μορφή κλειστών-ανοιχτών βιβλίων που αντιστοιχούν στα 24 γράμματα του ελληνικού Αλφάβητου.

Τα έργα αυτά, είναι οι εικόνες μιας γλώσσας που αναρωτιέται για την χαμένη ενότητα του παρόντος με το παρελθόν. Η έκθεση αυτή που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί να αναδείξει την συνέχεια και την διαχρονικότητα της Τέχνης, προβάλλοντας μια «ερμηνευτική» άποψη, μια συμπληρωματική οπτική, όπως προτείνεται από έναν σύγχρονο καλλιτέχνη. Καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης, τιμώντας με την παρουσία τους τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ
ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, ΡΟΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗ, ΑΡΙΣ ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, ΡΟΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΚΡΕΤΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Richard, Eia Jackson, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ (ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ), ΡΟΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΟΥΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
ΥΣΕΙΟ ΓΚΑΛΕΡΙ CITRONNE ΠΟΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΕΤΑ ΤΖΙΩΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Πηγή: Studio Panoulis

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Recommended For You